200 gånger pengarna att Martin Jacobson vinner VM igen

Om du är sugen på att spela World Series of Poker så är det hög tid att boka biljett till Las Vegas och checka in på rätt hotell. Jag kommer inte att åka dit. Det kostar alldeles för mycket. Det är en sak att betala biljett till Las Vegas fram och tillbaka. Sedan är det en sak att fixa hotellet så klart. Man behöver lite fickpengar samt pengar till nödvändiga grejer när man är där också. Den största posten är sedan inköpet till själva turneringen. Det är ett inköp på 10 000 dollar vilket är ganska mustigt för en vanlig knegare som jag själv.

Spela på vem som kommer vinna spelet

Jag kan tänka mig att många som läser det liksom jag inte har medel att spela main event. Men för alla som har för liten plånbok för att spela själva kan spela på vem som kommer att vinna. Martin Jacobson som vann main event förra året står i 200 gånger pengarna hos betsafe.com

Favoriten att vinna main event är Phil Ivey som står i 100 gånger pengarna. Daniel Negreanu står i 125 gånger pengarna och Gus Hansen går 150 gånger pengarna.

Om jag var tvungen att välja vinnare sett till oddsen som är ute så skulle jag spela Scott Seiver till 750 gånger pengarna. Vanessa Selbst står också i 750 gånger pengarna

Jag tror inte att det är ett särskilt bra spel att spela på spelarna som är favoriter enligt spelbolagen. Det är så många som deltar i main event (5000+ deltagare) vilket gör att det är extremt svårt att vinna. För mig känns det som att de bästa spelarna inte har ett alltför stort övertag. Alla spelare måste överleva så kallade flips flera gånger om. Flips är 50/50-chanser. Det spelar ingen roll hur bra du är om du måste vinna 10 st sådana flips under turneringen. Du måste ha den där turen i kombination med din skicklighet.